Kun ihminen urheilee, Rex voitelee, varustaa ja huoltaa.

Rex perustettiin vuonna 1952, ja yrityksen ensimmäinen valmistama tuote oli Helsingin Olympialaisten virallisen soihdun polttopanos. Siitä lähtien missiomme on ollut valmistaa korkealaatuisia kemiantuotteita urheiluun korkeimmalla tasolla.

Luotettu hiihtopiireissä ympäri maailman

Rex on yksi maailman johtavista suksivoiteiden valmistajista. Toimimme jatkuvasti yhteistyössä maailman parhaiden hiihtomaajoukkueiden kanssa kehittäessämme uusia ja entistäkin parempia suksivoiteita. Rex on erityisen tunnettu kilpahiihdossa käytetyistä voiteista, jotka ovat laajasti käytettyjä maastohiihdon maailmancupissa kaikkien johtavien joukkueiden toimesta. Rex-kisahuolto matkustaa talvisin ympäri maailmaa, testaten ja palvellen maailman parhaita hiihtomaajoukkueita.

Vuonna 1952 perustetulla Rexillä on on takanaan yli seitsemänkymmenen vuoden keskeytymätön historia suksivoiteiden valmistusta. Suksivoiteiden kuninkaat syntyvät tehtaallaamme Hartolan kuningaskunnassa. Rex on kotimainen perheyritys, jolla on usean sukupolvien mittaiset juuret syvällä suomalaisessa talviurheilussa.

Jatkuvaa tuotekehitystä muuttuvassa hiihtomaailmassa

Suksien luistovoitelu on mullistunut viimeisten muutamien vuosien aikana paljon. Nestemäiset tuotteet ovet laajalti korvanneet kuumavoitelun. Panostuksemme tuotekehitykseen on ollut jatkuvaa, ja mallistomme on uusiutunut ennennäkemätöntä tahtia.

Rexin nestemäiset luistot ja puhdistusaine Glide Cleaner ovat saavuttaneet suuren suosion ja muuttaneet sen, miten kuntoilijat ja kisaajat voitelevat ja huoltavat suksiaan. Luistovoitelu kilpahiihdossa on mullistumassa, ja Rexin fluoripulverit korvaavat N-Kinetic -luistopinnoitteet ovat olleet käytössä maailmancupin kisoissa jo ennen FIS:n fluorikieltoa. Rex tarjoaa kattavan valikoiman sekä PFOA-vapaita “Future Fluor” -luistovahoja ja pinnoitteita, sekä fluorittomia N-Kinetic -tuotteita.

Skinisukset ovat innostaneet paljon uusia ihmisiä hiihtoladuille, ja Rexin puhdistus- ja hoitoaineet kattavat kaikki skinisuksien käyttäjien tarpeet.

Luistavia ketjuja pyöräilijöille

Vuonna 2015 lanseerattu pyörätuote-mallistomme on saavuttanut kattavan jakelun kotimaassa. Suksivoideteknologian uudenlainen hyödyntäminen ja keskittyminen vaativien harrastajien ja ammattilaisten tuotteisiin on poikinut lukuisia Rex-ketjuöljyllä ajettuja suomenmestaruuksia ja hyvän maineen pyöräilijöiden keskuudessa. Rex johtaa ketjuvoitelun kehitystä Black Diamond -ketjuöljyllä ja kuumavahalla, jotka ovat riippumattomissa mittauksissa todettu voitelukyvyltään markkinoiden parhaimmiksi. Nopeaa vauhtia kasvava “Rex Bike Division” on avannut Rexille uusia ovia eri mailla ja mantereilla, ja lisäksi myös Tour de France etappivoiton!

Seuraa Rexiä sosiaalisessa mediassa

Nettisivujen lisäksi voit seurata meitä  Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Tervetuloa mukaan Rexperttien joukkoon!

Hyviä hiihto-ja pyöräkelejä toivottaen,

Antti Peltonen
Toimitusjohtaja
Oy Redox Ab

 

Yhteystiedot, Hartolan tehdas

Oy Redox Ab
Keskustie 62
19600 Hartola
puh. 03 876 0750
info[a]rex.fi

 

Rexin tarina, eli miten kaikki sai alkunsa

Epäonninen hiihtoretki vuonna 1949

Kolme nuorta kemistiä oli vaikeuksissa suksiensa kanssa Lapin kevätkeleillä vuonna 1949. Välillä sukset eivät luistaneet, välillä ne eivät pitäneet ja välillä ne jäätyivät. Iltaisin voimia kerätessään miehet miettivät voisiko voitelua kehittää paremmaksi.

Toimivien voiteiden tarve oli huutava ja perusidea oli olemassa. He päättelivät, että uuden aikakauden voiteet oli kehitettävä synteettisistä raaka-aineista, jotka olisivat aina tasalaatuisia. Kahden vuoden uurastus Teknillisen korkeakoulun kemian laboratoriossa tuotti tulosta. Uusista raaka-aineista ja uusin menetelmin tehdyt voiteet toimivat lupaavasti testeissä.

Helsingin Olympialaisten valontuoja

Yksi epäonnisen Lapin-retken hiihtäjistä, DI Aarne Mahnala perusti Oy Redox Ab:n hoitamaan voiteiden valmistusta. Yrityksen ensimmäinen tuote ei ollut kuitenkaan suksivoide, vaan Helsingin olympiakisojen soihtu. Valmistuttuaan Rex-voiteetkin pääsivät olympiakisoihin ja ovat olleet mukana kaikissa kisoissa siivittämässä hiihtäjien menoa.

Ensimmäiset Rexit tulivat markkinoille hiihtokaudelle 1952-53. Hiihtäjät ottivat innostuksella Rexit käyttöönsä ja Rex ryhtyi heti tiiviiseen yhteistyöhön aktiivihiihtäjien ja voidemestareiden kanssa. Rexit toimivat hyvin ja niin kilpa- kuin kansanhiihtäjätkin ottivat ne omakseen. Muutaman vuosikymmenen aikana Rex saavutti hallitsevan aseman Suomen markkinoilla ja voiteiden vienti kattoi koko hiihtävän maailman.

Suksivoiteiden kehityksen aallonharjalla

Voiteiden kehitystyö on ollut ja on edelleen jatkuvaa. Rexillä oli jo täydellinen ja kaikkien käyttämä, arvokisamitaleita saalistanut voidesarja, kun puusukset vaihtuivat polyeteenipohjaisiin suksiin vuonna 1974.

Uudet Rexit olivat nopeasti valmiina. Samalla tavalla Rex on ollut ajan hermolla uusien materiaalien, silikoonien, fluorien, molybdeenien ja polymeerien käyttöönotossa.

Yritys on muuttanut useita kertoja kysynnän ja tuotannon laajentumisen mukaan. Helsingin ja Hyrylän jälkeen Rex asettui Hartolaan vuosituhannen vaihteessa.


 

Rexin yhteistyöjoukkueet

Rex kehittää ja testaa voiteita jatkuvasti maailman parhaiden hiihtojoukkueiden kanssa. Kilpailutilanteissa hyviksi havaitut voitelut julkistamme sivujemme kisaraportit-osiossa. Uutuustuotteita kehitetään ja testataan ammattilaisten voimin ennen kun ne päätyvät kaupan hyllylle. Rexin voiteiden avulla on voitettu lukuisia arvokisamitaleita ympäri maailmaa!

XC Team Norway XC Team Sweden

  • Suomen hiihtomaajoukkue
  • Ruotsin hiihtomaajoukkue
  • Norwegian National Cross-country Ski Team
  • Norwegian Men’s Allround Cross-country ski team
  • Norwegian Women’s Cross-country Ski Team
  • Suomen ampumahiihtomaajoukkue ja IBU
  • Norjan ampumahiihdon maajoukkue
Takaisin ylös