LF Matalafluoriset luistovoiteet

Täysin uusittu sarja kaudelle 2018.

Uusittu Rexin LF-sarja tuo viimeisimpien HF-sarjan voiteiden kehitystyön hedelmät harrastaja-hiihtäjien ulottuville matalafluorisina versioina.
Keltainen, sininen ja vihreä versio kattavat kaikki tyypilliset kelit, ja lisänä ovat pinkki uutuusversio vanhalle lumelle sekä musta uuden lumen voide.

Verrattuna HF-sarjan luistovoiteisiin, LF-sarjan voiteet ovat myös hieman helpompia levittää.

1

440
LF Pinkki / vanha lumi
+5…-15°C

Fluor_x1_future.png

Vanhan lumen erikoisvoide upottavasta sohjosta aina rapsakan karkealle pakkaselle asti. Samankaltainen voide kuin vanha Rex RCF Pinkki "Transformee", mutta päivitettynä uuden HF-sarjan raaka-aineilla. Soveltuu laajelle lämpötila-alueelle, koska lumen tyyppi on lämpötilaa tärkeämpi. Levitys kannattaa tehdä hankaamalla palaa ensin rautaan ja sitten pohjaan, jonka jälkeen silitys perään.

1

441
LF Keltainen
+2…-2°C

Fluor_x1_future.png

Suojakelin ja kostean pikkupakkasen LF-vaha. Keltaiseksi vahaksi kova, mutta silti helpohko levittää. Hieman pehmeämpi kuin HF11 keltainen. 

1

442
LF Sininen
-2…-8°C

Fluor_x1_future.png

Uusi LF Sininen on matalafluorinen versio HF21 sinisestä, eli markkinoiden parhaasta korkeafluorisesta luistovahasta. HF-versioon verrattuna hieman pehmeämpi. Rexin huolto- ja tuotekehitystiimin käytössä Sininen LF on mittapuu johon kaikki vertautuu. Kisakäytössä Sinisellä LF:llä voideltu suksi on hyvä "perusvoideltu suksi" jonka päälle voidellaan kelin mukainen HF ja fluoripulveri.

1

443
LF Vihreä
-8…-20°C

Fluor_x1_future.png

Vitikelin LF. Kova ja ei-öljymäinen vaha kylmimmille keleille.

1

444
LF Musta / uusi lumi
+2…-12°C

Fluor_x1_future.png

Grafiittivoide uudelle lumelle. Kuin myös LF Pinkki, uusi LF musta on suunniteltu ensisijaisesti lumityypin eikä lämpötilan mukaan. Voiteen kovuus asettuu LF sinisen ja keltaisen välille, koska uusi lumi vaatii hieman pehmeämmän vahan parasta luistoa varten.


Kuumavoitelu Rex-luistovoitein


Yleisohje Rex-luistovahojen käyttöön:

  1. Sulata luistovaha norona suksen pohjaan kuten videossa. Katso sulatuslämpötila pakkauksen taustapuolelta
  2. Silitä luistovaha tasaiseksi kerrokseksi rauhallisin vedoin. Pidä rauta liikkeellä ettet vaurioita suksiasi.
  3. Siklaa ylimääräinen luistovaha käyttäen terävää akryylisikliä. Yleinen virhe on siklata liian vähän jolloin pohja jää "tukkoon"
  4. Harjaa pohjan hiontakuvio auki ensin messinki- tai luonnonjouhiharjalla. (Mustaa, vihreää ja sinistä vahaa käytettäessä tee tämä vielä kun suksi on lämmin)
  5. Anna suksen jäähtyä
  6. Tee viimeistelyharjaus nylonharjalla ja pyyhi pölyt