N-line pitovoiteet

Kilpapitovoiteet uudelleen ajateltuna

Rex N-line -pitosarja asettaa uuden standardin pitovoiteille: Kehittyneen paine- ja lämpötilaherkistä ainesosista optimaalisessa suhteessa koostuvan Dual Compound -reseptin ansiosta N-sarja tarjoaa ennennäkemättömän yhdistelmän pitoa ja luistoa.

Todisteena voiteiden toimivuudesta ovat N-sarjan pidoilla hiihdetyt maailmancupin osakilpailuvoitot. Rex N-Kinetic -teknologian hyödyntäminen pitovoiteissa antaa fluoripitojen kaltaisen suojan jäätymistä ja likaantumista vastaan.

Myös kuntohiihtäjä hyötyy N-sarjan pitojen paremmista liuku-ominaisuuksista ja jäänestokyvystä käytettäessä paksujakin voidekerroksia.

 

 

dual_compound_n-kinetic.gif

 


 

136
N11 Keltainen
+2…-2°C

Monikäyttöinen, pehmeä pito miinus- ja plusasteille. Käytetään kuivalla lumella kovemman aluskerroksen pinnoittena, tai märällä lumella liisterien pinnoitteena.

N11 kelialue:

🟡🟡🟡⚪️⚪️ Uusi lumi
🟡🟡🟡🟡🟡 Sekalumi
🟡🟡🟡⚪️⚪️ Vanha lumi
🟡🟡🟡🟡🟡 Luonnonlumi
🟡🟡🟡🟡⚪️ Keinolumi

121
N21 Sininen
-2…-8°C

Sinisen N-line -purkin kovahko koostumus takaa hyvät liukuominaisuudet, mutta pito silti hyvä innovatiivisen Dual Compound -reseptin ansiosta. Voidaan käytää sellaisenaan, korotuskerroksena tai pinnoitteena.

N21 sininen kelialue:

🔵🔵🔵⚪️⚪️ Uusi lumi
🔵🔵🔵🔵🔵 Sekalumi
🔵🔵🔵⚪️⚪️ Vanha lumi
🔵🔵🔵🔵🔵 Luonnonlumi
🔵🔵🔵🔵⚪️ Keinolumi

143
N21 G Musta "uusi lumi"
-1…-12°C

”Sinisen purkin kelin” voide uudelle lumelle. Sisältää samaa grafiiti-lisäainetta kuin uuden lumen luistovahamme. Uudella lumella perussinistä pitävämpi. Antistaattinen ja hyvin vähän lunta keräävä koostumus. Suosittuun 30G -uuden lumen purkkiin verrattuna N21G:n koostumus on enemmän "normaalin" pitopurkin kaltainen.

N21 G kelialue:

⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️ Uusi lumi
⚫️⚫️⚫️⚫️⚪️ Sekalumi
⚫️⚫️⚫️⚪️⚪️ Vanha lumi
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️ Luonnonlumi
⚫️⚪️⚪️⚪️⚪️ Keinolumi

 

111
N31 Vihreä
-8…-20°C

Kylmän kelin Dual Compound -pito. Erinomaiset luisto-ominaisuudet aggressiivisella, teräväkiteisellä lumella. Silti tarpeeksi pitoa käytettäväksi sellaisenaan tai viimeisenä kerroksena.

N31 kelialue:

🟢🟢🟢🟢⚪️ Uusi lumi
🟢🟢🟢🟢🟢 Sekalumi
🟢🟢🟢⚪️⚪️ Vanha lumi
🟢🟢🟢🟢🟢 Luonnonlumi
🟢🟢🟢🟢⚪️ Keinolumi

101
N41 Pinkki "vanha lumi"
-2…-15°C

Dual Compound -pitovoide vanhalle / karkealle ja tykkilumelle. Koostumukseltaan liisterinomainen. Pehmeys ja sitkoisuus takaavat hyvän pidon, ja N-kinetic -teknologian hyödyntäminen tarjoaa maailmancup-tason luisto-ominaisuudet. Vastustaa erinomaisesti jäätymistä ja roskaantumista.

N41 kelialue:

🟣⚪️⚪️⚪️⚪️ Uusi lumi
🟣🟣🟣⚪️⚪️ Sekalumi
🟣🟣🟣🟣🟣 Vanha lumi
🟣🟣🟣⚪️⚪️ Luonnonlumi
🟣🟣🟣🟣🟣 Keinolumi


Rex-purkkipitovoiteiden käyttöPitovoitelu purkkivoiteita käyttäen alusta loppuun - pohjustus ja kelivoitelu

  1. Rajaa pitoalue teipillä
  2. Karhenna pitoalue hiekkapaperilla ja puhdista hiomapölystä
  3. Hankaa kerros Rex pohjustusvoidetta. (Pohjavoitelun voi tehdä helposti myös nestemäisellä Rex-pohjustusliisterillä.)
  4. Lämmitä pohjustusvoide puhaltimella tai voiteluraudalla
  5. Tasoita korkilla
  6. Hankaa ohut kerros kelin mukaista Rex-pitovoidetta
  7. Tasoita korkilla
  8. Toista kelivoiteen levitys 2-4 kertaa ja tasoita voide joka kerroksen jälkeen. Laita ohemmin pitoalueen molempiin päihin ja paksummin keskikohtaan.
  9. Tyypillisesti voidetta tarvitaan 2-4 kerrosta. Tarvittava määrä riippuu suksen jäykkyyden sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä. Voit lisätä voidetta vaikka ladulla.

Lehdistötiedote Rex N-sarjan pitovoiteet

Kotimainen voidevalmistaja Rex kehitti uudenlaisen pitovoiteen yhdessä maailman johtavan maastohiihdon huoltotiimin kanssa

 

Uusien lisäaineiden toimivuus huomattiin kisahuollossa jo varhain

Lähtölaukaus uuden Rex N-pitosarjan kehitykselle oli, kun Rexin kisahuollossa tuunattiin maailman johtavan maajoukkueen pyynnöstä kilpailijoiden pitovoiteita heidän haluamaansa suuntaan. Näissä sekoituksissa käytettiin hyväksi luistovoidepuolella hyödynnettävää, fluorin korvaavaa Rex N-Kinetic -lisäaineistusta. Palaute viritetyistä pitovoiteista oli hyvää, ja johti yhteisen tuotekehitysprojektin alullepanoon. Tavoitteena oli kehittää kokonainen fluorivapaa pitosarja, joka täyttäisi kaikista vaativimmat kriteerit sekä pidon että liukuominaisuuksien suhteen.

 

Täysin puhtaalta pöydältä suunniteltu koostumus

N-kirjaimella alkavan maan hiihtotiimille tuunatut pitovoiteet voitiin jatkokehityksessä viedä askelen pidemmälle, laatimalla koko voidereseptin koostumus N-Kinetic -lisäaineistuksen ehdoilla. Paremmat luisto-ominaisuudet pidosta tinkimättä syntyivät uudella Dual Compound -koostumuksella, joka lyhyesti sanottuna tarkoittaa paine- ja lämpöherkkien komponenttien yhdistelyä ja eräiden aiemmin pitovoiteissa oleellisten ainesosien hylkäämistä kokonaan. Tämä koostumus maustettuna N-Kinetic -lisäaineistuksella on nyttemmin jo useissa maailmancupin osakilpailuissa podiumille hiihdetyn pitosarjan salaisuus. Rexin pitoja on joukkueiden toimesta kritisoitu aiempina vuosina heikohkoista liukuominaisuuksista, mutta uuden N-sarjan myötä Rexin pidot löytyvät kaikkien tiimien voitelupakeista.

 

 

“Arvostamme mahdollisuutta tehdä yhteistyötä suoraan Rexin tuotekehitystiimin kanssa, ja heidän tietämyksensä ja kokemuksensa on osoittautunut meille arvokkaaksi. Uuden N-pitosarjan myötä Rex on parantanut asemiaan, ja on aina vahva vaihtoehto päivän pitotälliä suunnitellessa”

- S******** S******, Huoltopäällikkö, ***** maastohiihdon maajoukkue

 

Selkeä sarja, jossa värit ja kelialueet täsmäävät luistovoiteisiin

Tuotekehityskumppanin mukaan nimetyn Rex N-pitosarjan viisi purkkia täsmäävät määrältä ja väreiltään Rexin luistosarjoihin. Musta on uuden lumen pito, pinkki taas vanhan ja karkean. Sininen, keltainen ja vihreä kattavat normaalit purkkikelit. Purkeista pinkki N41 on koostumukseltaan liisterimäisen pehmeä, mutta kuitenkin helppolevitteinen. Purkkien taustapuolella on selkeästi eritelty kyseisen purkin soveltuvuus eri lumityypeille.

 

Myös kuntoilija hyötyy

Kisapitovoiteet mielletään useasti kuntoilijoille liian herkkäpitoisiksi, mutta maailmancupissa jos missä nousut ovat jyrkkiä, ja ns. “suorilla suksilla” niiden ylös pääseminen säästää arvokkaita sekunnin kymmenyksiä. Luonnollisesti myös lumen kertymisen ja jäätymisen eston on oltava hyvä juostessa nousuja ylös Kläbo-tyyliin. Kuntohiihtäjälle N-sarjan ominaisuudet mahdollistavat jopa ylipaksujen pitokerrosten käyttämisen, silti hyvällä luistolla ja lunta sekä jäätä keräämättä. Kuntoilija hyötyy myös Dual Compound -koostumuksen helposta levitettävyydestä.  Koko voitelu voidaan suorittaa samalla purkilla, tai käyttää korotuskerroksena esimerkiksi peruspitosarjan Rex Sinistä tai Vaaleansinistä.